Дали визната Индија може да се обнови или продолжи - Комплетен водич

Продолжување со индиски визи

Индиската влада го однесе пополнувањето обезбедено од Туризмот до Индиска економија сериозно, и затоа создаде нови класи на видови виза за Индија и го направи погодно да се добие Индиска виза преку Интернет (eVisa Индија). Визната политика на Индија брзо се развиваше во текот на годината со eVisa India (електронска India Visa Online) што кулминираше со наједноставниот, лесен, безбеден онлајн механизам за набавка на виза за Индија за повеќето странски државјани. Индиската економија продолжува да расте во услужните, индустриските и земјоделските сектори. Туризам во Индија е клучен столб на растот. Со цел да биде поедноставно за сите странци да влезат во Индија, индиската влада воведе (на 27 ноември 2014 година) Индија Виза онлајн (eVisa India) што може да се пополни онлајн од дома. Ова индиско електронско патување овластување, порано познато како eTA, првично беше направено само за граѓаните од четириесет националности. Со подобриот одговор и поволните повратни информации од оваа политика, повеќе земји беа вклучени во оваа политика. Во моментот на пишување на овој напис, 180 земји имаат право да аплицираат за виза за Индија преку Интернет (eVisa India). Погледнете ја живата и ажурираната листа на земји имаат право за Индиска виза за онлајн (eVisa Индија). Видови визи во Индија покрива за која виза треба да аплицирате. Откако ќе го изберете типот на виза, нејзината категорија и времетраење, можете Аплицирајте за Индија Виза преку Интернет ако спаѓа под класата eVisa.

Оваа табела накратко ги сумира видовите на индиска виза без да се наведе во поткатегоријата на секоја виза и времетраењето на секоја виза.

Категорија индиски визи Достапно преку Интернет индиска виза како еВиза Индија
Туристичка виза
Деловна виза
Медицинска виза
Виза за медицинска придружба
Виза за конференција
Виза за филм
Студентска виза
Новинарска виза
Виза за вработување
Виза за истражување
Мисионерска виза
Интернет виза

Апликација за индиски визи преку Интернет или eVisa Индија е достапна под овие широки категории:

Дали може да се продолжи електронската индиска виза за виза (eVisa Индија)?

Во тоа време, електронска индиска виза за виза (еВиза Индија) не може да се продолжи. Процесот е едноставен и јасен да аплицираат за нова индиска виза преку Интернет (eVisa Индија). Откако ќе се издаде оваа индиска виза, не може да се проширува, да се откаже, да се пренесува или да се менува.
Електронскиот Индиската виза преку Интернет (eVisa India) може да се искористи за следниве цели:

 • Вашето патување е за рекреација.
 • Вашето патување е за гледање.
 • Доаѓате да се сретнете со членовите на семејството и роднините.
 • Вие сте во посета на Индија за да се сретнете со пријатели.
 • Вие присуствувате на програма за јога / e.
 • Вие посетувате курс кој не надминува 6 месеци во траење и курс кој не доделува диплома или диплома за сертификат.
 • Доаѓате волонтерска работа во траење до 1 месец.
 • Цел на вашата посета за формирање на индустриски комплекс.
 • Доаѓате да иницирате, да посредувате, да завршите или да продолжите со деловен потфат.
 • Вашата посета е за продажба на ставка или услуга или производ во Индија.
 • Потребна ви е производ или услуга од Индија и имате намера да набавите или набавите или да купите нешто од Индија.
 • Сакате да се вклучите во трговска активност.
 • Треба да ангажирате персонал или работна сила од Индија.
 • Посетувате изложби или саеми, саеми, деловни самити или деловна конференција.
 • Вие се однесувате како експерт или специјалист за нов или тековен проект во Индија.
 • Сакате да водите тури во Индија.
 • Имате предавање / а за да ја испорачате вашата посета.
 • Вие доаѓате на медицински третман или придружен пациент кој доаѓа на медицински третман.

Електронската индиска онлајн виза (eVisa India) ви овозможува да влезете во Индија преку 2 начини на транспорт, воздух и море. Не ви е дозволено да влезете во Индија преку пат или воз со овој тип на виза. Исто така, можете да користите било кој од Индија виза овластени пристаништа за влез да влезат во земјата.

Кое друго ограничување треба да се освестам освен дека електронската индиска виза (eVisa India) не може да се продолжи?

Откако ќе се одобри вашата електронска India Visa Online (eVisa India), имате слобода да патувате и да ги истражувате сите држави и територии на унијата на Индија. Нема ограничувања таму каде што можете да патувате. Постојат следниве ограничувања.

 1. Ако доаѓате за деловна виза, тогаш мора да поседувате виза за е-бизнис, а не туристичка виза. Доколку поседувате индиска туристичка виза, тогаш не смеете да се занимавате со трговски, индустриски, регрутирање на работна сила и монетарно корисни активности. Со други зборови, не смеете да ги мешате целите, треба да аплицирате за Туристичка виза и деловна виза одделно, ако имате намера да дојдете за двете активности.
 2. Ако целта на вашата посета е од медицински причини, тогаш не можете да донесете повеќе од 2 Медицински придружници со вас.
 3. можете не може да влезе во заштитени подрачја на електронската Индија Виза Интернет (eVisa Индија)
 4. Може да влезете во Индија за период од максимален престој од 180 дена на оваа индиска виза.

Колку долго можам да останам во Индија со индиската eVisa ако не можам да ја обновам индиската виза?

Времетраењето за кое можете да останете во Индија зависи од неколку фактори, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:

 1. Времетраење на индиската туристичка виза избрана за туристички цели, 30 дена, 1 година или 5 години.
  • 30 дена индиската туристичка виза е виза со двојна влез.
  • 1 година и 5 години индиски туристички визи се повеќе влезни визи.
 2. Индија за деловна виза за Индија е со одредено времетраење од 1 година. Тоа е повеќе влезна виза
 3. Индиската медицинска виза важи 60 дена; тоа е повеќекратна влезна виза.
 4. Националност, на некои националности им е дозволено 90 дена максимален постојан престој. На следниве националности им е дозволено 180 дена постојан престој во Индија на електронската Индија Виза Интернет (eVisa India).
  • Соединети Држави
  • Обединето Кралство
  • Канада и
  • Јапонија
 5. Претходни посети во Индија.

30-дневната електронска индиска виза (eVisa India) е прилично збунувачка за патниците во Индија. Оваа индиска виза има датум на истекување споменат на неа, што всушност е датумот на истекување за влез во Индија. Кога го прави Истекува 30 ден од индиската виза дава насоки за оваа тема. Електронската индиска виза (eVisa India) опфатена овде НЕ се зголемуваат или обновуваат. eVisa Индија се важи за одреден период на траење за разлика од визите за работа, студентски или престој.

Аплицирање за индиска виза преку Интернет (eVisa India) до Индија е а директен процес. Скоро сите националности (180 во 2020 година) имаат право да аплицираат преку Интернет. Само неколку основни детали се потребни за да се заврши процесот како вашите лични детали, детали за пасошот. Потребна ви е валидна адреса за е-пошта и начин на плаќање. Вие не треба да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија во која било фаза од процесот. Процес на аплицирање за индиски визи водичот детално ја покрива оваа тема.

Што ако мојот пасош е изгубен, но мојата индиска виза (eVisa Индија) сè уште е валидна?

Ако сте го изгубиле пасошот, треба повторно да аплицирате за индиска виза. Исто така, кога аплицирате за електронска индиска виза (eVisa India) може да биде побарано да доставите доказ за полицискиот извештај за изгубен пасош.

Дали има други детали за кои треба да бидам свесен пред да аплицирам за електронска виза за Индија преку Интернет (eVisa India)?

вашиот пасошот треба да важи 6 месеци, од датумот на влегување во Индија. Треба да аплицирате за подолго времетраење на визата за Индија, да аплицирате за 1-годишна индиска виза ако вашето патување е блиску до 3 недели, во спротивно може да добиете парична казна, казна или наплата во моментот на излегување во случај да се случи нешто непланирано за време на вашата посета.

Ако претстојувате во Индија, тогаш може да ви биде забранет влезот во Индија или во други земји затоа што сте го прекршиле законот. Планирајте ги вашите датуми за апликација за индиска виза однапред и проверете ја валидноста на вашиот пасош. 

Ако сè уште имате сомнежи, можете Контактирајте нѐ и нашата биро за помош вие сте во можност да ви помогнеме со вашите прашања.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.