Индиска туристичка виза пристигнување на аеродромот во Делхи (Индира Ганди Интернационал)

Многу луѓе имаат сон за авантуристички патувања и го бркаат својот сон патувајќи низ светот. Во ова авантуристичко патување, без разлика дали сте во посета на земја со професионална намена или го бркате вашиот сон за патување, потребно е да ги разберете сите мали информации за печатење што се однесуваат на правилата и регулативите за визата во земјата пред да патувате. Со ова ќе имате искуствена, мазна и едноставна авантура за патувања.

Патувањето во нова земја е возбудливо и пријатно искуство во исто време ќе биде стресно ако не сте подготвени со протоколот за патување. Во таа смисла, Република Индија има неколку меѓународни аеродроми кои даваат услуги за влез без стрес за меѓународната Туристичка виза во Индија носители во посета на земјата. Владата на Индија и туристичкиот одбор на Индија доставија упатства за да го извлечат најдоброто од вашето патување во Индија. Во овој пост, ние ќе ви овозможиме сите упатства да бараат успешно да пристигнете на вашата индиска виза преку Интернет (eVisa India) како турист или како деловен посетител на Индија на аеродромот во Делхи или Меѓународниот аеродром Индира Ганди.

Индиска виза за патнички крстарења

Меѓународен аеродром Индира Ганди Туристички пристигнување

Најчестото пристаниште за влез за меѓународни туристи кои патуваат во Индија се индискиот главен град Newу Делхи. Аеродромот за слетување на индиската престолнина Delу Делхи е прогласен за поле за слетување на меѓународниот аеродром Индира Ганди. Тоа е најпрометниот и најголем аеродром во Индија, туристите можат да стигнат до тоа со такси, автомобил и метро железница.

Меѓународен туристички аеродром Индира Ганди Пристигнување за сопственици на индиска виза

Преглед на меѓународниот аеродром

Аеродромот Делхи или аеродромот ИГИ е централен центар за слетување во Северна Индија, распространет на 5100 хектари. Има 3 терминали. Овој аеродром го користат околу осумдесет плус авиокомпании. Ако сте меѓународен турист во Индија, тогаш ќе слетувате Терминал 3.

 1. Терминал 1 е за домашни поаѓања со бројачи за пристигнување, контролни пунктови и продавници. таму служат авиокомпании ИндиГо, СпајсЈет и Гоаир.
 2. Терминал 1С, е за домашни пристигнувања со откуп на багаж, такси биро, продавници, итн., а услужните авиокомпании се ИндиГо, СпајсЈет и Гоаир.
 3. Терминал 3 Овој терминал е за меѓународни полетувања и пристигнувања. Терминалот 3 има долен и горен кат, долниот кат е за пристигнувања, додека горното ниво е за поаѓање. Терминалот 3 е местото каде што ќе слетате како меѓународен турист.

Објекти во меѓународниот аеродром Индира Ганди (Делхи)

WiFi

Терминал 3 Има бесплатен Wi-Fi, има парчиња за спиење и каучи за да се одмори.

хотел

Исто така, има и хотел на Терминалот 3. Холидеј Ин Експрес е хотел што можете да го користите доколку планирате да останете во затворен простор. Ако можете да излезете надвор од аеродромот, тогаш има огромен спектар на хотели во близина на аеродромот.

спиење

Постојат простории за спиење, платени и неплатени на овој терминал 3 на аеродромот во Делхи (Меѓународниот аеродром Индира Ганди).
Треба да избегнувате спиење на тепих или под и да користите назначени места за спиење.
Вклучете ги торбите ако сте длабок заспан.
Не оставајте ги вашите мобилни уреди на обичен поглед.

Салони

Терминалот 3 на аеродромот во Делхи (Меѓународниот аеродром Индира Ганди) има луксузни и премија салони за релаксација и подмладување. Изнајмуваните соби може да се резервираат и со лесен пристап од Терминалот.

Храна и пијалок

Постојат продавници кои се отворени 24 часа за угостителство за храна и исхраната на патниците на Терминалот 3 на аеродромот во Делхи (Меѓународниот аеродром Индира Ганди).

Безбедност и безбедност

Тоа е многу безбедна и безбедна област.

Пристигнување на туристички меѓународен аеродром Индира Ганди пристигнување: Работи за забелешка

 • Мора да носите печатена копија од пристигнувањето Индиска виза дека сте аплицирале https://www.indiavisa-online.org. Службениците за границата и имиграцијата на одделот на индиската влада ќе го проверат вашиот пасош при вашето пристигнување.
 • Пасошот што го носите мора да биде ист како што е наведен во вашата апликација за индиска виза онлајн (eVisa India).
 • Службениците за границата и имиграцијата можат да се распрашат во врска со визата за Индија преку Интернет (eVisa India) пред да се најавите за да бидете сигурни дека само носите печатена копија од вашата електронска виза
 • Може да влезете во Меѓународниот аеродром во Олд Дели, ќе можете да забележите дека има различни засебни редици на авиокомпанија, екипаж, индиски носители на пасоши, иматели на дипломатски пасоши и дополнително некои специјални бројачи за електронска патна виза за Република Индија. Ве молиме, проверете дали сте ја размениле соодветната задача што мора да биде Меѓународен аеродром Индира Ганди Туристички пристигнување виза.
 • Службениците за имиграција можат да стават печат на вашиот пасош. Осигурете се дека вашата посета на Индија е валидна и е во рамките на датумот на влез споменат на вашата виза, за да можете да избегнете плаќање за престој.
 • Ако сакате да разменувате валута, испробајте го ова веднаш пред да го дозволите полето за слетување. Девизниот курс е вреден надвор од полето за слетување, во споредба со аеродромот. Прочитајте за Индиска валута за туристи во Индија.
 • Неопходно е сите патници кои се влезат на полето за слетување, да го пополнат типот на формуларот за имиграција и да го објават на службеникот за имиграција при пристигнувањето.

Со помош на идеите за Туристичка виза во Индија апликација дадена на врвот, добивање виза при пристигнување во Меѓународен аеродром Индира Ганди Туристички пристигнување, полето за слетување треба да биде парче торта. Уверете се дека ги поседувате сите наведени документи пред да започнете со патувањето во Република Индија. Следењето на правилата и прописите на патувањето ќе ја ослободи вашата авантуристичка напнатост и ќе уживате во неа колку што можете повеќе.

Туристичка виза во Индија

Индија е неверојатна земја. Да се ​​направи процесот на Индиска туристичка виза едноставно, индиската влада прави искрени напори да го формира овој метод погоден за туристите. Во моментов, има над 180 земји кои се подобни за индиска виза. Влезот за туристи е подобен од неколку меѓународни индиски аеродроми, заедно со Ченаи, Хајдерабад, Делхи, Кочин, Гоа, Тривандрум, Урбан центар и Метрополис покрај другите Пристаништа за влез во виза во Индија. Друг неопходен фактор што треба да се забележи е дека туристите треба да аплицираат за индиска туристичка виза при пристигнувањето од нивната матична земја најмалку 4 дена пред нивното слетување во Индија. За да добиете индиска виза преку Интернет (eVisa India), треба да ја користите оваа веб-локација https://www.indiavisa-online.org имајте ги податоците за вашиот пасош, доставете фотографија од лицето и имајте ги предвид датумите на патувањето. Потребна ви е кредитна или дебитна картичка и валидна адреса за е-пошта.

Важни размислувања за вашата индиска апликација за виза

 • Индија со виза за пристигнување е за имателите на пасошите од 180 земји, овие земји ги отелотворуваат Америка, Велика Британија, ЕУ, Канада, Австралија, Тајланд и други.
 • Ако доцните, можете да аплицирате Итна итна виза преку контакт Водич за визи за Индија и плаќање на дополнителни такси.
 • Можете да аплицирате онлајн 4 дена пред датумот на пристигнување. Можете да ја посетите во секое време во следната 1 година ако аплицирате за едногодишна валидна индиска виза.
 • На пример, ако аплицирате на 1 март, тогаш датумот на пристигнување ќе ви биде дозволен од 5 март.
 • Валидноста на eVisa на Република Индија е 30 дена од датумот на пристигнување.
 • За 1 година и за 5 години индиска туристичка виза, валидноста на индиската eVisa е 1 година и 5 години од датумот на издавање.
 • Неопходно е да се има фотографија од пред лицето со светлосна позадина, пасошот треба да биде со важност од минимум 6 месеци.
 • Неопходно е да се одржи мека копија или хартиена копија на ЕТА (Електронско овластување за патување) затоа што пристигнувањето за виза за туризам, откако ќе се плати не може да се врати.
 • Ако не се впуштате во аеродром, тогаш не е потребна туристичка виза. Ако имате престој во Република Индија, не ви треба виза затоа што можеби нема да можете да го напуштите аеродромот.

Вие имате право на туристичка виза во Индија, доколку:

 • Вие сте жител на меѓународна земја во посета на Република Индија исклучиво за видување на места, рекреации, средба со роднини или пријатели, медицински третман или секојдневна деловна посета.
 • Вашиот пасош мора да важи 6 месеци за време на влезот во Индија.
 • Треба да ги имате резервираните билети за повратно патување или патување напред.
 • Ако имате посебен пасош, тогаш ќе поднесете барање за виза. Нема достапност за лицата кои сакаат да добијат виза за пасошот на родителите.
 • Имајте адреса за е-пошта и дебитна / кредитна картичка или сметка на Paypal во која било од 133 валути.

Не можете да аплицирате за индиска туристичка виза при пристигнување доколку:

 • Имате сопственик на пакистанско потекло или имате пакистански пасош.
 • Имате дипломатски или службен пасош на која било организација.
 • Имате меѓународен носител на документи, таа виза не можете да ја добиете при пристигнувањето.

Како работи индиската служба за визи?

За индиска туристичка виза првично, ќе аплицирате за Индија Виза Интернет (eVisa India) преку Формулар за апликација за индиски визи да ја добиете вашата индиска виза. Формата е поделена на 2 чекори, по плаќањето ќе ви биде испратен линк каде што ќе поставите скенирана копија од вашиот пасош заедно со слика со големина на пасош со светла позадина. После се документацијата е комплетна за вашата индиска виза ќе добиете одобрување индиска еВиза преку е-пошта, во интервал од 4 дена. Документот што го добивте, испечатете го тој документ и поднесете го на аеродромите за виза при пристигнување во Индија. По пристигнувањето на аеродромот, ќе го добиете вашиот влезен печат. Потоа ќе можете да живеете во следните 30 дена, 90 дена или 180 дена во зависност од видот на eVisa India и важноста за која аплициравте.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.