Сè што треба да знаете за Итна индиска виза

Итна индиска виза

Виза за итни случаи за Индија (Итна индиска виза) може да се примени на ова https://www.indiavisa-online.org за секоја итна и итна потреба. Ова може да биде смрт во семејството, болест на себе или на близок роднина или присуство на суд.

Владата на Индија дали е поедноставно за повеќето националности да аплицираат за електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India) со пополнување онлајн Формулар за апликација за индиски визи за целите на туризмот, бизнисот, медицината и конференцијата.

Треба да бидете свесни дека одредени Виза за итни случаи за Индија (Итна индиска виза) е потребна лична посета во индиската амбасада.

Итна обработка на визи

Итна обработка на индиската виза треба да се плати такса за туристички, деловни, медицински, конференциски и медицински придружник индиски визи. Овој објект ви овозможува да добиете индиска виза преку Интернет (еВиза Индија) за 24 часа и максимум 72 часа. Ова е погодно ако сте ограничени на време или сте резервирале патување во последен момент во Индија и ви треба виза за Индија веднаш.

Што е итно и што е итно

Вонредна состојба е кога се случува непредвиден настан како што се губење на животот, ненадејно заболување или настан за кој е потребно вашето непосредно присуство во Индија.

Итност е кога патувате од туристички, деловни или медицински причини и не можете да чекате долги одложувања за издавање индиска виза. Нашиот тим ќе работи на празници, по часови и викенди за да се погрижи оние на кои им е потребна Итна индиска виза можат да добијат виза во најкраток можен рок. Ова може да биде брзо како 18-24 часа или може да трае 48 часа. Точното време зависи од обемот на вакви случаи во прилог во кое било време во годината и достапноста на персоналот за обработка на Итна индиска виза при рака за да им помогне на влезните патници во Индија.

Ние разбираме дека е важно да стекнете индиска виза во случај на итност во најкраток можен рок на траење. Ние ги правиме сите напори да ја намалиме оваа временска рамка. Владата на Индија создаде ургентен објект за обработка на визи

Итна индиска виза може да се обработи на тим за брза песна што работи деноноќно.

Разгледување за итна обработка на индиската виза:

 • Итна индиска виза можеби ќе бара од вас да стапите во контакт со персоналот на Индиската Виза Помош.
 • Потребно е внатрешно одобрување од нашето управување.
 • Може да ви се наплати дополнителна такса за да ја искористите оваа услуга.
 • Можеби ќе треба да ја посетите индиската амбасада во случај на смрт на близок роднина да аплицирате за виза за итни случаи.
 • Ваша одговорност е да ги доставите сите точни детали во формуларот за апликација.
 • Единствените денови кога не се обработува визата за Итни случаи во Индија се Индиски национални празници.
 • Вие не мора да аплицирате за повеќе апликации во исто време инаку една од вашите апликации може да биде одбиена како вишок.
 • Ако планирате да добиете итна виза во локалната индиска амбасада, тогаш треба да бидете присутни таму во локално време пред 2 попладне во повеќето канцеларии. Индиската амбасада ќе се занимава само со смрт на роднина, семејна болест и такви цели за сите други туристички, деловни, конференциски и медицински итни случаи што можете да ги аплицирате на https://www.indiavisa-online.org.
 • Од вас сè уште ќе биде побарано да го обезбедите вашиот фотографија на лице копија за скенирање на пасош или фотографија од телефон по извршената уплата.
 • Approvalе ви биде испратена Итна индиска виза по одобрувањето по е-пошта, можете да земете PDF-мека копија или копија од хартија директно до Аеродромот доколку аплицирате индиска виза преку Интернет (eVisa India) за обработка на итна / брза песна на оваа веб-страница https://www.indiavisa-online.org.
 • Итна индиска виза важи за сите Индиски визи овластени пристаништа.

Предности на избор и Индија Виза Интернет (eVisa India) за Итна индиска виза бидејќи е целосно обработка на хартија, не бара од вас да ја посетите индиската амбасада, важи и за воздушен и за морски пат, плаќањето може да се изврши во повеќе од 133 валути и деноноќно, обработка на апликации. Не треба да добиете печат на страната за пасоши или да посетите канцеларија на индиската влада.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.