Зошто електронската индиска виза преку Интернет (eVisa Индија) се одбива | Корисни совети

Видови индиска виза

Треба да имате позитивен исход за вашата посета на Индија. Овој водич ќе ви помогне да добиете успешен исход за вашата апликација за индиска виза онлајн (eVisa India), така што вашето патување може да биде без стрес. Ако го следите ова упатство, тогаш шансите за одбивање ќе се минимизираат за вашата онлајн апликација за индиска виза што ќе ја аплицирајте преку Интернет овде.

Барања за електронска виза за Индија (е-Виза Индија)

Додека барањата за електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India) се прилично едноставни и јасен мал процент на апликации се одбиваат.

Ние прво ќе ги покриеме барањата, а потоа преминуваме на причините за отфрлање.

Барања за електронска виза за Индија (eVisa Индија) се:

 1. Обичен пасош кој важи за 6 месеци за време на влегувањето.
 2. Да се ​​биде добар карактер без криминална историја. Може да прочитате за Визната политика на Индија тука https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_policy_of_India.
 3. Валиден начин на плаќање.
 4. Е-пошта за примање електронска индиска виза преку Интернет (eVisa Индија).

16 причини зошто eVisa Индија се одбива | Водич за да се избегне одбивање

 1. Во вашата апликација за индиска Visa Online, го скривте фактот дека сте имале криминална историја и се обидовте да го скриете овој факт од индиската влада во вашата апликација eVisa India.

 2. Во вашата апликација за индиска Visa Online споменавте дека имало врски со Пакистан со родителите, пра-родителите или самите вас, родени во Пакистан. Во овој случај, вашата апликација за индиски Visa Online треба да биде поднесена во форма на хартија, а не како електронска Индија апликација за виза во Индија (eVisa Индија).

  Треба да отидете во индиската амбасада и да аплицирате за редовна хартиена виза со започнување на процесот овде.

 3. Веќе имавте активна и валидна индиска виза онлајн. Забележете дека можеби сте имале мината виза за 1 година или 5 години што е веќе валидна. Ако повторно аплицирате за еВиза за Индија, тогаш вашата виза за Индија е одбиена бидејќи само 1 India Visa Online важи на еден пасош истовремено. Ако аплицирате повторно, по заборав или грешка, тогаш вашата следна виза за Индија автоматски ќе биде одбиена. Може да имате само една апликација во лет истовремено за пасош.

 4. Кога ја пополнивте апликацијата за India Visa Online, аплициравте за неточен тип на виза. Вие сте деловна личност и доаѓате на службено патување, но користевте туристичка виза или обратно. Вашата наведена намера мора да одговара на видот на визата.

 5. Во вашето онлајн апликација за индиска виза преку Интернет, вашиот патнички документ не важеше 6 месеци за време на влегувањето.

  Прочитајте повеќе за видовите визи кои се достапни овде.

 6. Вашиот пасош не е обичен. Патнички документи за бегалци, дипломатски и службени пасоши не се квалификувани за виза во Индија по електронски пат. Ако треба да аплицирате за индиска влада eVisa за Индија, треба да патувате со обичен пасош. За сите други видови пасоши, мора да аплицирате за хартија или редовна виза преку најблиската амбасада / Висока комисија на индиската влада.

 7. Недоволни средства: Индиската влада може да побара средства за да го издржите престојот во Индија, можеби ќе треба да ги доставите доказите.

 8. Заматена фотографија со лице: Фотографијата на вашето лице мора да биде јасна од горниот дел на главата до брадата. Исто така, не треба да се замаглува и треба да се преземе од камера со резолуција најмалку 6 мегапиксели.

  Прочитајте повеќе за Барања за фотографии во виза во Индија.

 9. Заматена копија од пасош: датумот на раѓање, име и број на пасош, издавање на пасош и датум на истекување мора да бидат јасни. Покрај тоа, 2 линиите на дното на пасошот наречени MRZ (Магнетна читлива зона) не треба да се сечат во копијата/фотографијата од телефонот/камерата за скенирање на вашиот пасош.

  Прочитајте повеќе за Барања за виза за Индија за виза.

 10. Во вашата апликација за индиска виза преку Интернет, имало Несогласување со информации: Ако направите грешка во полињата за пасоши и вашата апликација, тогаш вашата апликација може да биде одбиена, особено за важни полиња, како број на пасош, датум на раѓање, име, презиме, средно име. Ако заборавите да напишете име како што е точно прикажано во вашиот пасош, вашата апликација Visa to India ќе биде одбиена.

 11. Погрешна референца од матична земја: Интернет апликацијата Visa India Visa бара да споменувате упатување во матичната земја или земјата на пасошот. Ако сте државјанин на Соединетите Држави што живеете во Дубаи или Хонг Конг последниве неколку години и имате намера да ја посетите Индија, сепак треба да дадете препорака од Соединетите држави, а не од Дубаи или Хонг Конг. Референца може да биде секој, вклучително и член на вашето семејство и пријатели.

 12. Го изгубивте стариот пасош и аплициравте за нова виза во Индија. Ако аплицирате за индиска виза преку Интернет, бидејќи го изгубивте стариот пасош, ќе биде побарано да дадете изгубен извештај за полициска пасош.

 13. Вие ја посетувате Индија од медицински причини, но аплицирате за виза за медицински придружник. Има 2 посебни видови визи за Индија. Сите пациенти треба да аплицираат за медицинска виза, 2 Медицинските придружници можат да придружуваат пациент на медицинска виза за Индија.

  Прочитајте повеќе за барањата за емедицинска виза.

 14. Писмо од болницата не е предвидено за медицинска виза. Потребно е јасно писмо од Болницата за постапката, операцијата, третманот на пациентот на болничката буква за медицинска виза.

 15. Бизнис виза за Индија бара адреса на веб-страница и за двете компании, за компанијата на лицето кое посетува индиски и на веб-страницата на индиската компанија што се посетува.

  Прочитајте повеќе за барањата за виза во eBusiness во Индија.

 16. Електронската индиска виза преку Интернет (eVisa India) за бизнис бара или визит-картичка или потпис со е-пошта со апликацијата. Некои апликанти обезбедуваат фотокопија од дебитната картичка Visa / Mastercard, но ова не е точно. Она што е потребно е визит-картичка за посета на вашата компанија / бизнис.

Сè е во ред, но сепак не можат да патуваат

Ако сте ја примиле Вашата Индија Виза преку Интернет со успешен / грантиран статус, дури и тогаш е можно да бидете уште спречени да патувате. Некои од причините вклучуваат:

 • Издадена виза за Индија од Владата на Индија не одговара на деталите за вашиот пасош.
 • Немате 2 празни страници на вашиот пасош за печат на аеродром. Забележете дека не барате печат во индиската амбасада или индиската висока комисија.

Заклучни забелешки за електронската индиска виза преку Интернет (eVisa India)

Постојат неколку детали за кои треба да бидете свесни за да избегнете одбивање на вашата апликација. Ако се сомневате, пишете на [заштитена по е-пошта] or важи тука за водени и рационализирани, едноставни процеси на апликација за аплицирање за eVisa во Индија.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.