Индија за виза за бизнис патници (е-бизнис Индиска виза)

Индија Виза Бизнис патници

Во минатото, добивањето индиска виза се покажа како предизвикувачка задача за голем број посетители. Индиската деловна виза беше потешко да се добие одобрение од обичната туристичка виза за Индија (eTourist India Visa). Ова сега е поедноставено во едноставно 2 минута онлајн процедура со иновативна употреба на технологија, интеграција на плаќања и резервен софтвер. Целиот процес сега е онлајн без да се бара од патникот да го напушти својот дом или канцеларија.

Погледнете на оваа врска за пополнување на вашата апликација на Интернет.

Граѓаните од Соединети Држави, Обединето Кралство, Канда, Австралија и Франција се меѓу националностите што им е дозволено да го завршат овој процес преку Интернет.

Бројни туристи или деловни посетители немаат најгруба идеја дека индиската виза може да се примени целосно на Интернет без да посетите индиска амбасада или физичка канцеларија на индиската влада. Деловната виза за Индија исто така може да се примени на Интернет. Во минатото, апликантите за виза во Индија редовно ги посетуваа индиските владини канцеларии или канцелариите на индиската амбасада и минуваа бројни часови од денот држејќи се во редови, палејќи го своето драгоцено време.

Постојат нелегитимни веб-страници што продаваат India Visa, кои не се сигурни или не им наплаќаат премногу на клиентите. На некои од овие веб-страници им треба повеќе од еден час за да го пополните барањето за виза во Индија. Меѓутоа, на оваа веб-страница, доколку аплицирате за Официјална влада на Индија Деловна виза или туристичка виза, целиот процес од почеток до крај е приближно 2-3 минути.

Можете да ја комплетирате индиската виза преку удобноста на вашиот компјутер дома или канцеларија. Софистицираните системи за во канцеларија го сменија начинот на кој им се доставуваат индиски визи на посетителите во Индија. Нашите системи за вон канцеларија се екстремно напредни со биометриски проверки, оптичко препознавање на карактерот и зона на магнетна читливост од пасошите осигурајте се дека нема да влезат човечки грешки во вашата апликација. Дури и ако сте направиле грешка при внесување неточен број на пасош, овој софистициран софтвер ја открива грешката од реалната слика на пасошот.

Директна мешање на знаци во име или презиме може да доведе до отфрлање на апликацијата за индиска виза од страна на службениците за миграција. 1 од суштинските предности на софтверот и системите за само-лекување и самокорекција базирани на софтвер и вештачка интелигенција, кои се поставени во заднината на оваа веб-локација е онаа на грешките во рачните податоци што се воведени како резултат на човечки внес од пасош, фотографија, визит-картичка се коригира и избегнати кои генерално доведуваат до отфрлање на барањето. Деловните патници во Индија на кои им е потребна индиска деловна виза (eBusiness India Visa) не можат да си дозволат да го откажат или одложат своето важно патување поради мала небрежност.

Бизнис виза за Индија е достапна тука.

Причини за деловна посета на е-бизнис индиска виза

 • За продажба на некои стоки или услуги во Индија.
 • За набавка на стоки или услуги од Индија.
 • За присуство на технички состаноци, продажни состаноци и други деловни состаноци.
 • Да се ​​постави индустриски или деловен потфат.
 • За целите на спроведување на тури.
 • Да се ​​одржи предавање / те.
 • Да регрутира персонал и да вработи локален талент.
 • Овозможува учество на саеми, изложби и саеми.
 • Секој експерт и специјалист за комерцијален проект може да ја искористи оваа услуга.

Индиските службеници за имиграција имаат нула простор за грешки што се однесуваат на неусогласеност на деталите од патната исправа или пасошот. Според претходната историска анализа на податоците, околу 7% од кандидатите прават грешка во составувањето на основните детали, на пример, нивниот идентификациски број, датумот на истекување на визата, името, датумот на раѓање, презимето или нивното прво / средно име. Ова е многу стандардна статистика низ целата индустрија. Софтверот што се користи со позадината на нашата веб-страница гарантира дека нема да се случи таква грешка и пасошот да се чита и да се совпаѓа со влез на кандидати во формата за индиска виза.

Индиската eVisa, индиското електронско одобрение за патување или eTA за Индија им дозволува на жителите од 180 нации да се впуштат во Индија без да бараат физичко стапнување на идентификацијата. Овој нов вид одобрување се нарекува eVisa India (или електронска виза за Индија).

Индиската еВиза им овозможува на гостите да останат во Индија до 180 дена во земјата. Оваа индиска виза може да се користи за следните причини зад забава, рекреација, турнеи, деловни посети или медицински третман.

Лицата кои аплицираат за eBusiness индиска виза (деловна виза за Индија) преку Интернет страници, не се обврзани да направат аранжман / состанок или физичка лична посета во Индиската Висока Комисија или канцеларијата во близина на Индиската Амбасада / Конзулатот.

Оваа индиска деловна виза не бара физички печат на визата. Апликантите можат да чуваат PDF или мека копија на „Индија виза“, испратена електронски преку е-пошта, на својот мобилен телефон, таблет или лаптоп или, пак, да чуваат физички принт пред да се качат во авион или крстарење.

Плаќање за плаќање виза за Индија за бизнис (eBusiness индиска виза)

Деловните патници можат да плаќаат за нивната виза за Индија во Индија користејќи чек, Дебитна картичка, кредитна картичка или сметка на PayPal.

Други видови на електронска виза за Индија, исто така достапни на Интернет, се е-туристичка виза, е-бизнис виза, е-медицинска виза, е-медицинскиАтпендент Виза, е-конференција виза од оваа веб-страница преку онлајн метод.

Задолжителните барања за добивање деловна виза за Индија се:

 1. Пасош кој важи 6 месеци од денот на првото пристигнување во Индија.
 2. Работна и валидна лична карта за е-пошта
 3. Дебитна картичка или кредитна картичка или сметка на PayPal

Потребни документи за индиска виза за бизнис (eBusiness индиска виза)

Од кандидатите им се додава дополнително или да испраќаат или испраќаат е-пошта до фотографијата на лицето и фотографијата за пасош, овие фотографии можат да бидат скенирани или направени од мобилен телефон.

Погледнете ја потребната документација за индиската виза.

Откако успешно ќе се изврши исплатата од страна на апликантите во однос на нивната деловна виза за Индија, на нив ќе им биде испратена линк преку е-пошта за да ги испратат прилозите. Забележете дека можете исто така да испратите е-пошта, доколку не сте во можност да испратите додатоци; оваа врска е испратена само откако е направена успешна исплата во врска со вашата апликација.

Прилозите можат да бидат со кој било формат, како што се JPG, PNG или PDF. Има ограничување на големината ако е поставено на оваа веб-страница.

Деловната виза за Индија се издава обично за 4 до 7 работни дена. Од деловните патници ќе биде побарано да ја дадат својата визит-картичка или потпис на е-пошта. Дополнително, деловните посетители треба да ја имаат достапна нивната веб-страница и адресата на веб-страницата на индиската организација што ја посетуваат. India Visa за деловни патници е многу поедноставена и јасна со доаѓањето на електронските капацитети на оваа веб-локација. Стапката на отфрлање е занемарлива.

Граѓани од 180 земји сега може да ги искористи придобивките од пополнувањето на Интернет апликација за индиска виза за деловни цели, согласно статутот на индиската влада. Треба да се напомене дека туристичката виза не важи за службени патувања во Индија. Едно лице може да има и туристичка и деловна виза во исто време кога тие се меѓусебно ексклузивни. Деловно патување за да се бара индиска виза за бизнис. Визата за Индија ги ограничува активностите што можат да се извршат.

Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.