Барања за фотографии во виза во Индија

Позадина

Треба да бидете свесни дека добивањето индиска виза преку Интернет (eVisa India) бара збир на придружни документи. Овие документи се различни во зависност од Вид на индиска виза аплицирате

Ако аплицирате за Индиска виза преку Интернет (eVisa India) на оваа веб-локација, тогаш сите документи што треба да ги доставите се потребни само во мека копија, нема потреба да се испраќаат документите физички до која било канцеларија или физичка локација. Потребно е само PDF, JPG, PNG, GIF, TIFF или кој било друг формат на датотека да бидат поставени од вас на оваа веб-локација или испратени по е-пошта доколку не можете да поставите. Можете да го испратите документот преку е-пошта користејќи го Контактирајте нѐ форма.

Можете да направите такви фотографии од вашите документи со помош на мобилен телефон, таблет, компјутер, професионален скенер или камера.

Овој водич ќе ве води низ барањата за фотографија за виза за Индија и спецификациите за фотографијата за виза за Индија на вашето лице за онлајн апликацијата за индиска виза за која аплицирате. Што и да е Индија еТуристичка Виза, Индија емедицинска виза or Индија за е-бизнис виза, сите овие индиски визи преку Интернет (eVisa India) бараат заедничка фотографија на лице.

Барања за исполнување визи за Индија во Индија

Овој прирачник ќе ви ги обезбеди сите упатства за да ги исполните спецификациите на фотографиите за вашата виза во Индија.
Забелешка: Фотографијата на вашиот пасош документ не е иста како вашата фотографија со индиска виза. НЕ земете ја фотографијата од пасошот.

Дали ви е потребна фотографија за апликација за индиска виза?

Да, за сите типови апликација за индиска виза, поднесени преку Интернет, е потребна фотографија за лице. Без оглед на целта на посетата, деловна, медицинска, туристичка, конференција, фотографирање на лице е задолжителен услов за сите индиски визи исполнети преку Интернет.

Кој вид на фотографија е потребна за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Фотографијата на вашето лице треба да биде јасна, читлива и да не е замаглена. Службеникот за имиграција на границата треба да може да идентификува лице. Сите карактеристики на твоето лице, коса и кожата треба да бидат видливи за да се идентификуваат јасно од другите.

Која е големината на фотографијата во индиската виза?

Владата на Индија бара вашата фотографија за лице за индиска виза преку Интернет да биде најмалку 350 пиксели за 350 пиксели во висина и ширина. Ова барање е задолжително за вашата апликација. Ова се преведува отприлика 2 инчи

Спецификација на фотографии

Белешка: Лицето опфаќа 50-60% од површината на оваа фотографија.

Како да отпечатим 2x2 индиска виза Големина на фотографија?

Не треба да ја печатите вашата фотографија за индиска виза, само треба да ја преземете фотографијата од вашиот мобилен телефон, компјутер, таблет или камера и да ја поставите на интернет. Доколку не сте во можност да го подигнете на интернет, може да ни се испрати и по е-пошта. 2x2 се однесува на 2 инчи во висина и 2 инчи во ширина. Ова е застарена мерка сега за хартиените апликации за India Visa. За онлајн апликации ова барање не се применува.

Како ја поставувате фотографијата за пасош?

Откако ќе одговорите на прашањата што се однесуваат на вашата апликација и уплатено, ќе ви биде испратена линк за да ја поставите вашата фотографија. Можете да кликнете на копчето „Прелистување“ и да ја поставите фотографијата од вашето лице за апликацијата Индија Виза преку Интернет (eVisa India).

Која треба да биде големината на фотографијата / фотографијата за апликација за индиска виза?

Ако планирате да ја поставите датотеката на оваа веб-локација, тогаш стандардната големина дозволена за вашата фотографија на лице за онлајн апликацијата India Visa (eVisa India) е 1 Mb (Мегабајт). Меѓутоа, ако вашата фотографија е поголема од оваа големина, тогаш можете да ја испратите истата е-пошта до нашата пулт за помош користејќи го формуларот Контактирајте со нас [INTERNAL LINK TO https://www.indiavisa-online.org/home/contactus]

Дали треба да посетам професионален фотограф за индиска фотографија за виза?

Не, не треба да посетувате професионален фотограф за вашата апликација преку Интернет Виза Индија (eVisa India), нашата биро за помош може соодветно да ја измени фотографијата според барањата на службениците за имиграција. Ова е дополнителна придобивка од аплицирање за виза за Индија преку Интернет, наместо во хартија / конвенционален формат.

Како да ја проверам големината на мојата фотографија дека е помала од 1 Mb (Мегабит) пред да ја поставам на оваа веб-страница за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Ако користите компјутер, тогаш можете да кликнете со десното копче на сликата и да кликнете на Карактеристики.

Својства на фотографијата

Потоа, можете да ја проверите големината на вашиот компјутер од General Tab.

Својства на фотографијата - големина

Како треба да изгледа мојата фотографија / фотографија ако носам турбан или шамија за главата за мојата апликација преку Интернет Виза преку Интернет (eVisa India)?

Ве молиме, погледнете ги примерочните фотографии подолу за насоки во врска со турбанот, бурка, шамијата на главата или која било друга покривка на главата од религиозни причини.

Дали можам да фотографирам на лицето како носи очила или очила за апликација за индиска виза (eVisa India)?

Да, можете да носите очила или очила, но се препорачува да ги извадите бидејќи блицот од камерата може да ги скрие вашите очи. Ова може да резултира во службениците за имиграција од канцеларијата на Владата на Индија повторно да побараат повторно преснимување на фотографијата на лицето или во неколку случаи може да ја одбијат вашата апликација според нивна дискреција. Затоа, препорачуваме да ги извадите чашите, бидејќи ги подобруваат вашите шанси за одобрување на апликација.

Спецификации за фотографии за виза во Индија - Визуелен водич

Режим на портрет, а не за пејзаж - Барање за фотографија од виза во Индија

Режим на портрет

Униформна светлина и без сенки - Барање за фотографија за виза во Индија

Фото униформа светлина

Нормални и НЕ обоени тонови - Барање за фотографија во виза во Индија

Фото нормални тонови

НЕ користете софтвер за уредување фотографии - Барање за фотографии во Индија Виза

Фотографија на лице

Фотографијата НЕ треба да биде матна - Потребна за фотографија за виза во Индија

Чиста фотографија

НЕ користете софтвер за уредување фотографии - Барање за фотографии во Индија Виза

Нема уредување на фотографија

Имајте обична позадина и НЕ сложена позадина - Барање за фотографија од виза во Индија

Фото обична позадина

Шаблони за обична облека - Барање за фотографија од виза во Индија

Фото обична облека

Треба да има само вие и никој друг - Барање за фотографија од Индија Виза

Соло Фото

Преден поглед на лицето - Барање за фотографија за виза во Индија

Фото Предно лице

Очите се отворени и устата затворена - Индиција за виза за виза во Индија

Фото очи се отвораат

Сите карактеристики на лицето треба да бидат јасно видливи, да се извитка косата - да се бара фотографија за виза во Индија

Фото-очигледно лице

Лицето треба да биде во средина - Барање за фотографија од виза во Индија

Фото лице на средина

Капаците НЕ се дозволени, ниту пак се сончаат сонцето - Барање за фотографија од виза во Индија

Фото без капи

Без блиц / сјај / светлина на очилата, очите треба да се покажат јасно - Барање за фотографија за виза во Индија

Фото без блиц

Покажете ја фризурата и брадата ако ја покривате главата - Барање за фотографија од Виза во Индија

Фото шоу Чин

Барања за виза во Индија во Индија - Комплетен водич

 • Важно: фотографија или скенирање на фотографијата од тековниот пасош нема да биде прифатена
 • Фотографијата што ја давате за вашата апликација за виза во Индија треба да биде јасна.
 • Квалитетот на тонот на фотографијата треба да биде континуиран во вашата фотографија на лицето што ја поддржува вашата апликација
 • Апликацијата за виза во Индија, која започна преку Интернет, бара да обезбедите фотографија од целото лице
 • Погледот на твоето лице за апликацијата за виза во Индија треба да биде предно лице, а не наклонета странична поза
 • Треба да ги задржите очите отворени, а не половина затворени за апликација за индиска виза преку Интернет (eVisa India)
 • Вашата фотографија треба да има јасна глава, вашата целосна глава до дното на брадата треба да биде видлива на вашата фотографија
 • Главата треба да биде во центарот за вашата апликација за индиски визи преку Интернет
 • Локацијата на сликата треба да има единствена боја, по можност обична бела или во бела боја.
 • Ако фотографирате со лицето со сложена позадина, како што се патот, кујната, сценографијата, тогаш ќе биде дисквалификувана.
 • Избегнувајте да имате сенки во лицето или во позадината на вашата апликација за индиска виза.
 • Не треба да носите, капа, капи или било која марама, капаци на главата, освен од религиозни причини. Не дека во овој случај карактеристиките на вашето лице, а челото до дното на брадата мора да бидат јасно видливи.
 • Кога ја фотографирате, ве молиме задржете го изразот на лицето што е можно по природен изглед, односно не се насмевнувајте, намуртено или изрази изрази што го нарушуваат природниот изглед.
 • Сликата не мора да биде точна, но пожелна е повеќе од 350 пиксели во висина и 350 пиксели во ширина. (отприлика 2 инчи од 2 инчи)
 • Лицето треба да покрие околу 60-70% од областа за фотографии
 • Индискиот виза за фотографии во виза од Индија, мандатот со кој се обезбедуваат ушите, вратот и рамената се јасно видливи
 • Барањата за виза во Индија за визи исто така наложуваат дека позадината треба да биде светло бела или бела боја, без граници со контрастна облека (не бела облека)
 • Фотографиите со темна, зафатена или позадинска форма нема да бидат прифатени за вашата индиска виза
 • Главата треба да биде во центарот и во фокусот
 • Фотографијата треба да биде без спектакли.
 • Ако носите шал на глава / лице, ве молиме, проверете ја границата на косата на главата и брадата на брадата
 • Главата на апликантот, вклучително и лицето и косата, треба да бидат прикажани од круната на главата до врвот на брадата
 • Поставете датотека JPG, PNG или PDF
 • Ако имате формат на датотека, освен погоре, ве молиме испратете ни е-пошта со користење на формуларот за контакт.

Кликнете овде за да проверите Барања за виза за Индија за виза.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.