Информации за новости и посетители

Индија за виза за бизнис патници (е-бизнис Индиска виза)

Во минатото, добивањето индиска виза се покажа како предизвикувачка задача за голем број посетители. Индиската деловна виза беше поголем предизвик за добивање одобрение од обичната туристичка виза за Индија (еТуристичка виза за Индија). Ова сега е поедноставено во едноставно 2 минута онлајн процедура со иновативна употреба на технологија, интеграција на плаќања и резервен софтвер.

Целиот процес е сега преку Интернет без да се бара од патникот да го напушти својот дом или канцеларија.

Продолжи да читаш....


Кои датуми се споменуваат на вашата индиска виза или електронската виза за Индија (eVisa India)

Постојат 3 датуми кои важат за вашата индиска виза што ја добивате по електронски пат, India eVisa или eTA (Електронска управа за патување).

  1. Датум на издавање на ЕТА: Ова е датумот кога Владата на Индија ја издаде електронската виза за Индија.
  2. Датум на истекување на ЕТА: Овој датум подразбира последен датум до кој носителот на Виза мора да влезе во Индија.
  3. Последниот датум на престој во Индија: Не е споменато во вашата електронска Виза за Индија. Динамично се пресметува врз основа на вашиот датум на влез во Индија и видот на Визата.

Продолжи да читаш....


Сè што треба да знаете за Итна индиска виза

Виза за итни случаи за Индија (Итна индиска виза) може да се примени на ова за каква било непосредна итна потреба. Ова може да биде смрт во семејството, болест на себеси или на близок роднина или присуство кое се бара на суд.

Владата на Индија има направено е поедноставно за повеќето националности да аплицираат за електронска индиска виза преку Интернет (eVisa India) со пополнување на Интернет формулар за апликација за виза во Индија, за целите на туризмот, бизнисот, медицината и конференцијата.

Продолжи да читаш....


Кои видови индиска виза се достапни

Индиската влада донесе значителни промени во својата политика за визи уште од септември 2019 година. Опциите што им се достапни на посетителите за „Индија виза“ се збунети поради повеќекратни опции за преклопување за истата намена.

Оваа тема опфаќа главни типови визи за Индија кои им се достапни на патниците.

Продолжи да читаш....


16 причини зошто eVisa Индија се одбива | Водич за да се избегне одбивање

Треба да имате позитивен исход за вашата посета во Индија. Овој водич ќе ви помогне да добиете успешен исход за вашата апликација за Indian Visa Online (eVisa India), така што вашето патување може да биде без стрес. Ако го следите овој водич, тогаш шансите за одбивање ќе бидат минимизирани за вашата апликација за индиска виза преку Интернет што ја сакате аплицирајте преку Интернет овде.

Продолжи да читаш....


Барања за фотографии во виза во Индија

Позадина

Треба да бидете свесни дека добивањето индиска виза преку Интернет (eVisa India) бара збир на придружни документи. Овие документи се различни во зависност од Вид на индиска виза аплицирате

Продолжи да читаш....


Барања за скенирање на пасоши за виза во Индија

Позадина

Ако поднесете барање за кое било од Индиски визи визи, минимум треба да го поставите пасошот за електронска Индија Виза преку Интернет (eVisa India) преку оваа веб-страница. Врската за поставување на вашиот пасош ви е достапна откако уплатата е успешно извршена и потврдена од наша страна. Дополнителни детали за тоа потребни се документи за разни видови Индија Виза се споменуваат тука. Овие документи се различни во зависност од видот на индиската виза што ја аплицирате.

Продолжи да читаш....


Процес на аплицирање за индиски визи

Позадина

Образецот за апликација за виза за Индија беше образец базиран на хартија до 2014 година. Оттогаш, мнозинството патници ги користат придобивките од процесот на апликација преку Интернет. Вообичаени прашања во врска со апликацијата за индиска виза, за тоа кој треба да ја пополни, информациите потребни во апликацијата, времетраењето што е потребно да се пополни, сите предуслови, барањата за подобност и упатството за начинот на плаќање веќе се детално дадени на ова линк.

Продолжи да читаш....


5 најдобри места за посета во Индија

Резиме

Претпоставуваме дека ако го читате овој напис, тогаш истражувате во градовите и туристичките места што ги нуди Индија. Индија има богат таписерија и обилна разновидност, нема место за посета. Ако сте странец што го чита ова, тогаш прво треба да аплицирате за електронска виза за Индија, откако ќе проверите дали се среќавате Барање за индиска виза.

Дозволете ни да влеземе во првите 5 туристички места во Индија за посетители.

Продолжи да читаш....


Дали визната Индија може да се обнови или продолжи - Комплетен водич

Индиската влада сериозно го сфати пополнувањето обезбедено од Туризам во индиската економија, и затоа создаде нови класи на типови визи за Индија, и го направи удобно да добие Индиска виза преку Интернет (еВиза Индија). Политиката за виза во Индија брзо се развиваше во текот на годината, со eVisa India (електронска Индија виза онлајн) кулминирајќи во наједноставниот, лесен, безбеден мрежен механизам за набавка на виза за Индија за повеќето странски државјани. Индиската економија продолжува да расте во услужните, индустриските и земјоделските сектори. Туризам во Индија е клучен столб на растот.

Продолжи да читаш....


Барање за референтно име за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија)

Ако планирате да ја посетите Индија, тогаш најлесниот вид виза за Индија да аплицира меѓу сите Видови визи во Индија достапна е индиската виза преку Интернет (eVisa India). На Формулар за апликација за индиски визи бара одговор во вториот дел на прашање што не може да се остави празно, во врска со референцата во Индија, со други зборови, тоа е задолжително прашање во Апликација за индиски визи. Во оваа тема би сакале да разјасниме бројни сомнежи што ги имаат индиските патници за време на пополнувањето на визата и процесот на аплицирање.

Продолжи да читаш....


Име на референца во матичната земја бара одговор во индиската виза преку Интернет (eVisa India)

Од вас се бара да аплицирате за електронски Индиска виза на Интернет, најлесен вид виза во Видови визи во Индија.

1 од прашањата во Формуларот за апликација за индиска виза за кој е потребен задолжителен одговор, овој одговор не може да се остави празен, се однесува на референтното име во матичната земја, за ова е потребно името на лицето што го познавате додека го пополнувате Апликација за индиски визи. Во овој пост, ќе ви бидат дадени јасни одговори на прашањата што се поставуваат на оваа тема, така што ќе можете јасно да одговорите и да имате лесно искуство за пополнување Формулар за апликација за индиски визи.

Продолжи да читаш....


Сè што треба да знаете за индиската рупија и валутата

Валутата вработена во Индија е индиската рупија (). На Индиската рупија е затворена валута тоа значи дека рупите не можат да се купат надвор од Индија и постојат ограничувања за тоа колку може да се извади од Индија . Ова значи дека скоро сите патници единствено можат да добијат индиски рупии со размена на готовина откако ќе пристигнат во Индија.

Продолжи да читаш....


Итна апликација за индиска виза (eVisa India) и апликација за итни случаи за итни случаи во Индија

Постојат околности кога треба да патувате во Индија и ви треба виза за Индија во итен случај. Ова може да се должи на болест, смрт, правни причини или други врски за кои е потребно итно присуство.

Дали постои итна виза класа или индиска виза за итна помош?

Продолжи да читаш....


Сè што треба да знаете за барањата на индиската виза за брод за крстарење

Владата на Индија им овозможи на патниците на крстаречки брод многу лесно да ја истражуваат и уживаат во Индија. Можете да дознаете за сите барања на индиската виза преку Интернет (eVisa India) на ова . Патувањето е возбудлива авантура, ако оваа авантура се меша со турнејата со крстаречки брод, тогаш можеби ќе сакате да ја истражите и Индија кога бродот за крстарење се закотвува на индиското пристаниште.

Продолжи да читаш....


Индиска туристичка виза пристигнување на аеродромот во Делхи (Индира Ганди Интернационал)

Најчестото пристаниште за влез за меѓународни туристи кои патуваат во Индија се индискиот главен град Newу Делхи. Аеродромот за слетување на индиската престолнина Delу Делхи е прогласен за поле за слетување на меѓународниот аеродром Индира Ганди. Тоа е најпрометниот и најголем аеродром во Индија, туристите можат да стигнат до тоа со такси, автомобил и метро железница.

Продолжи да читаш....


Мора да се види места во ipајпур за туристите

Џајпур, познат и како Индискиот Пинк град, е место каде традицијата и модерноста се спојуваат во совршена заедница. Тоа е модерен метрополитен град сам по себе со раздвижен живот, но во исто време го опфаќа и античкиот шарм и раскошот на Раџастан чиј главен град е. Џајпур би обезбедил извонредно искуство да се биде во модерен град кој исто така е длабоко поврзан со неговата древна историја од ерата Раџпут што се покажува во неговите величествени тврдини и палати. Оваа уникатна комбинација е делумно она што го прави Џајпур толку популарна дестинација меѓу меѓународните туристи кои ја посетуваат Индија. И бидејќи е толку популарен кај туристите, стана и место опремено за да им обезбеди луксузно сместување на своите посетители со своето раскошно наследство и хотели со 5 ѕвезди. Во исто време, оние кои сакаат да го истражуваат градот со мал буџет, можат лесно да го сторат тоа и да уживаат во искуството. Од сите места што треба да ги видите и работите што треба да ги правите додека одмарате во Џајпур, тука се оние што апсолутно мора да ги видите и направите.

Продолжи да читаш....


Мора да видите места во Делхи за Туристите

Како главен град на Индија, Делхи има интересна историја и е жигосан низ целиот град. Од Ера на Мугал до колонијалното време до денес, се чини како овој град да е врежан со слоеви на слоеви на историјата. Секое место во Делхи има своја приказна, секоја раскажува различна и разновидна приказна

Продолжи да читаш....


Одмори на островите Андаман и Никобар за туристи за виза во Индија

Можеби сте решиле да ја посетите Индија за Индиска туристичка виза, Индиска деловна виза or Индиска медицинска виза, но ако доаѓате како Турист тогаш, едно од најживописните места е одмор во Андаман и островот Никобар. Ако сликата за Индија што ја имате во вашата глава е составена целосно од врели рамнини и антички, рустични споменици, тогаш не би можеле да бидете подалеку од вистината. Иако тоа е секако дел од Индија, и многу туристи се ограничуваат да не гледаат повеќе од овој дел, прекрасното нешто за Индија е тоа што Индија е составена од повеќе од еден вид терен.

Продолжи да читаш....


Небесно патување во Мунар, Керала за индиски туристи

Кога Керала се нарекува Божја сопствена земја, тоа е поради места како што е Мунар, кој е мал град во областа Идуки и е една од најубавите ридски станици во Индија. Минијатура на Керала и микрокосмос од вид, оваа прекрасна ридска станица се наоѓа во  Западен Гатс на висина од 6000 стапки. Тоа е спокоен град со неверојатни планини и ридови, разубави шуми, насади за чај и кафе, повлекувања од диви животни и зеленило наоколу

Продолжи да читаш....


Водич за туристички визи во Индија за луксузни возови во Индија

Патувањето во Индија и сведочењето на нејзината богата, разновидна култура и секојдневниот живот во воз е искуство како никој друг. Летечкиот од 1 дестинација до друга во Индија не би ви дозволила поглед од типот на Индија што ќе можете да ја видите минувајќи покрај вас додека сте во воз. За да се подобри ова искуство за туристите кои ја посетуваат Индија, постојат специјални луксузни возови во Индија требаше да им се даде на туристите ексклузивно искуство за раскошот на кралската традиција од минатото. Овие луксузни возови во Индија за туристи прават патувања со воз a раскошна, незаборавна афера.

Продолжи да читаш....