Како да се добие виза за Индија преку Интернет?

Аплицирајте Индија Виза на Интернет

Визиска политика на Индија постојано се развива и се движи во насока на зголемување на само-апликација и мрежен канал. Визата за Индија беше достапна само од локалната индиска мисија или индиската амбасада. Ова се смени со распространетоста на интернетот, паметните телефони и современите канали за комуникација. Визата за Индија за повеќето цели сега е достапна преку Интернет.

Ако планирате да ја посетите Индија, тогаш најзгодниот метод е да го аплицираат онлајн.

Индија има неколку класи на визи врз основа на причината од која доаѓа посетителот, односно нивната националност и целта за која посетителот има намера да дојде. Значи, на 2 аспектите одлучуваат дали ќе се квалификувате за Виза за Индија преку Интернет. Овие 2 се:

 1. Националност / државјанство на пасошот и
 2. Намерата или целта на патувањето

Критериуми за државјанство за индиска виза преку Интернет

Критериуми за виза за државни Индија

Индија ги има следниве видови визи засновани на државјанство на патникот:

 1. Земјите без визи како Малдиви и Непал.
 2. Visa На пристигнување земји со ограничено време и на ограничен аеродром.
 3. земји eVisa Индија (граѓанин од 180 земји имаат право за индиска онлајн виза).
 4. За потребите на хартија или за традиционална виза за земји.
 5. Потребна е дозвола од владата за земји како Пакистан.

Најпогодниот, сигурен, безбеден и доверлив метод е да аплицирате за индиска виза преку Интернет или eVisa Индија која е достапна под овие широки категории, Туристичка виза во Индија, Деловна виза во Индија, Индија медицинска виза Индија за медицинска придружба Виза.

Можете да прочитате повеќе за видовите Визи за Индија овде.

Критериуми за намери за Индија Виза Интернет

Критериуми за намери за визи во Индија

Ако го поминавте првиот тест и се квалификувате за електронска индиска виза преку Интернет или eVisa Индија, тогаш можете да проверите дали намерата за патување ве квалификува за електронска виза за Индија.

Можете да проверите дали имате право да аплицирате за Виза во Индија преку Интернет. Ако имате намера ако некој од наведените подолу, можете да аплицирате на оваа веб-страница за Виза во Индија.

 • Вашето патување е за рекреација.
 • Вашето патување е за гледање.
 • Доаѓате да се сретнете со членовите на семејството и роднините.
 • Вие сте во посета на Индија за да се сретнете со пријатели.
 • Вие присуствувате на програма за јога.
 • Вие посетувате курс кој не надминува 6 месеци во траење и курс кој не доделува диплома или диплома за сертификат.
 • Доаѓате волонтерска работа во траење до 1 месец.

Ако имате намера да ја посетите Индија за која било од горенаведените цели, тогаш можете аплицираат за виза за Индија под категоријата туристичка eVisa India.

Ако вашата намера е едно од следниве подолу, тогаш исто така се квалификувате за eVisa India (под категоријата Бизнис) и аплицирајте на оваа веб-страница за индиска виза преку Интернет.

 • Цел на вашата посета за формирање на индустриски комплекс.
 • Доаѓате да иницирате, да посредувате, да завршите или да продолжите со деловен потфат.
 • Вашата посета е за продажба на ставка или услуга или производ во Индија.
 • Потребна ви е производ или услуга од Индија и имате намера да набавите или набавите или да купите нешто од Индија.
 • Сакате да се вклучите во трговска активност.
 • Треба да ангажирате персонал или работна сила од Индија.
 • Посетувате изложби или саеми, саеми, деловни самити или деловна конференција.
 • Вие се однесувате како експерт или специјалист за нов или тековен проект во Индија.
 • Сакате да водите тури во Индија.
 • Имате предавање / а за да ја испорачате вашата посета.

Ако некоја од горенаведените намери важи за вас, тогаш се квалификувате за eVisa Индија и имате право на тоа аплицирајте за виза за Индија на оваа веб-страница.

Покрај тоа, ако имате намера да ја посетите Индија за медицински третман за себе, тогаш можете да аплицирате за Интернет виза преку Интернет на оваа веб-страница. Ако сакате да придружувате пациент, да дејствувате како медицинска сестра или лице за поддршка, тогаш можете да аплицирате за виза во Индија под категоријата Медицинска придружба на оваа веб-страница.

Кога не сте квалификувани за виза во Индија преку Интернет?

Постојат околности каде се квалификувате според двата критериуми, но сепак може да не ви биде издадена визика eVisa India или Indian Online, доколку следново важи за вас.

 • Вие аплицирате под дипломатски пасош наместо обичен пасош.
 • Имате намера да вршите новинарски активности или да направите филмови во Индија.
 • Доаѓате за проповедање или мисионерска работа.
 • Вие доаѓате на долгорочна посета во текот на 180 дена.

Ако некое од претходните важи за вас, тогаш треба да аплицирате за редовна хартија / конвенционална виза за Индија со посета на најблиската индиска амбасада / конзулат или индиска висока комисија.

Кои се ограничувањата на Виза Индија преку Интернет?

Ако сте квалификувани за eVisa Индија и одлучивте да аплицирате за индиска виза преку Интернет, тогаш треба да бидете свесни за ограничувањата.

 • Indian Visa Online или eVisa India е достапна само за 3 времетраење за туристички цели, 30 дена, 1 година и 5 години.
 • Индија Виза преку Интернет е достапна само за едно времетраење од 1 година за деловни цели.
 • Indian Visa Online или eVisa India е достапна за 60 дена за медицински цели. Овозможува 3 влезови во Индија.
 • Индија Виза Интернет дозволува влез на ограничен пакет влезни порти преку воздух, 28 аеродроми и 5 пристаништа (погледнете го целиот список овде) Ако планирате да ја посетите Индија индивидуално, тогаш не треба да аплицирате за виза во Индија користејќи ја оваа веб-страница.
 • eVisa Индија или Индиска Виза преку Интернет не можат да ги посетуваат областите на воениот кантон. Треба да аплицирате за дозвола за заштитено подрачје и / или дозволено ограничено подрачје.

Електронската виза за Индија е најбрзиот начин за влез во Индија, ако планирате посета со крстарење или воздух. Ако припаѓате на една од 180-те земји што имаат eVisa India подобни и изјави за намери како што е објаснето погоре, можете да аплицирате за India Visa преку Интернет на оваа веб-страница овде.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.